Як правильно рибалити із ночівлею

Невозможно прочитать без улыбки работу  Тимура о ночной рыбалке.

Серед професійних рибалок поширене таке поняття як «рибалка із ночівлею». Що являє собою ця процедура, добре зрозуміло із назви: це рибалка, але ускладнена ночівлею на місці ж. І тут виникає ще одне і вирішальне питання, а де ж ловити рибу? В українських рибалок це питання не викликає особливих труднощів, адже мальовничі українські річки, квітучі балки та невеличкі річкові затоки як найкраще підходять для цього вкрай цікавого та нелегкого заняття.

Готуватись до рибалки із ночівлею треба починати ще за тиждень, щоб встигнути підготувати себе морально та фізично. Спробуйте разів зо два встати раненько (годин так у десять), пройтись до найближчого продуктового магазину (щоб у випадку невдачі на рибалці, не забути дорогу до рятівного рибного відділу крамниці), повертайтесь додому і відпочивайте до вечора. До речі не забудьте хоч раз потримати вудку (це пристосування, яким ловлять рибу) у руках, щоб знати з чим ви маєте справу. Намітивши день рибалки, ви зберіть невеличку (чоловік шість-сім) компанію друзів та починайте за день до визначальної події готувати спорядження. Само собою розуміється, що із собою ви берете тільки найважливіше і необхідне, без якого риба не захоче ловитись: палатку, рюкзаки, консерви, картоплю, буханку, помідорчики, а також вудку (із якою ви ознайомитесь тримаючи її у руках), кілька запасних гачків та сітку під рибу. І найголовніше, не забувайте взяти гроші, призначення яких вам підкаже випадок невдачі на рибалці (стосовно наявності улову).

Тепер ви готові, і можете сміливо назвати себе професійними рибалкою. Їхати на місце лову треба під вечір, із розрахунком на те що, коли ви прийдете і недалеко від берега поставите палатку, щоб сонце вже сіло за горизонт і риба вас не побачила.

Отже, сонце сіло, риба не помітила, як ви ставили палатку та викладали спорядження, — ви готові до лову. Але ловити рибу одразу ввечері не можна з двох перша ви нічого вже не побачите, бо темно; друга необхідність ночівлі ( ви ж їхали на рибалку з ночівлею! Не забувайте про це!). Тому розклавши спорядження лягайте у палатку та спочивайте до наступного дня. Але не забудьте, що встати треба буде раненько, годин так із дев’ять — десять, щоб встигнути половити рибу ( вона вже буде до десятої години голодна і з радістю ловитиметься).

Нарешті, ночівля скінчилася, сонечко стоїть вже високо в небі і можна починати рибалити! Берете у праву руку вудку, начіпляєте на гачок лівою рукою (притримуючи його правою) наживку (хробака чи варену пшеницю), плюєте на нього, та закидаєте гачок разом із грумом та поплавком у воду. Тепер виберіть собі зручне місце, сідайте, та голосно починайте співати пісень (риба полюбляє пісні, і раніше почне ловитися). Якщо все робили правильно, то дуже скоро риба почне чіплятись на гачок. Витягати рибу треба повільно, насолоджуючись кожною секундою, а головне не припиняйте співати, — та риба, що ще у воді подумає, що там на березі весело та буде чіплятись на гачок не задумуючись. Якщо ж ви просиділи цілий день, нічого не вловили, а пісні набридли і самому, то не журіться, адже ви провели цілу ніч і цілий день на свіжому повітрі без міського шуму та вихлопів автомобілів. Ви добре наспівались пісень, наслухались пташиного щебету, намилувались дивовижними українськими краєвидами, та головне — ви добре відпочили!

На вечір починайте збиратись у зворотному порядку: складіть вудку, палатку, спорядження та вирушайте додому. Якщо по дорозі зустрінете більш вдалого рибалку, то не соромтесь та запитайте в нього: «Гривнів, мабуть, по п’ятнадцять тепер кіло?» Якщо ж він відмовиться продати вам рибу, то не сумуйте, — ви ж не забули дорогу до рибного відділу найближчої крамниці! Зрозуміло тепер ви з уловом і гордо повертайтеся додому. А коли вас вдома раптом запитають, чому риба заморожена, то не розгублюйтесь, а сміливо поясніть, що інакша ловитись не схотіла. Тепер сідайте у крісло, і відпочивайте від важкого випробування з усмішкою згадуйте свою рибалку із ночівлею!

4 responses to “Як правильно рибалити із ночівлею

  1. любимый момент: «Витягати рибу треба повільно, насолоджуючись кожною секундою, а головне не припиняйте співати, – та риба, що ще у воді подумає, що там на березі весело та буде чіплятись на гачок не задумуючись.» 🙂 🙂 🙂

Оставьте комментарий